Termékeink

[su_spoiler title=”Szállító berendezések” style=”fancy”]

 • Láncos szállító:
image001 image001

Az ömlesztett anyagok horizontális szállítására alkalmas a láncos szállító. Az alapegységből a legkülönfélébb hosszok alakíthatók ki, megfelelő teljesítményű hajtóműves motor alkalmazásával. Az anyagok továbbítását az alul elhelyezkedő, a csúszó lemezen tovahaladó kaparóelem biztosítja. A csúszó lemez a kaparóelem alakjától függően lehet sík vagy íves kialakítású. A berendezés lemezből kialakított, csavarozott szerkezetű, melynek korrózióállósága festéssel van biztosítva. Kellő merevséget a szerkezet hajlított pereme és az idomacél merevítők adják.


 • Serleges felvonó:
image006 image005


Az ömlesztett anyagok vertikális szállítására, emelésére alkalmas. Az alapegységből a legkülönfélébb magasságok alakíthatók ki, megfelelő teljesítményű hajtóműves motor alkalmazásával. Az anyagok továbbítását a függőleges dobozszerkezetben futó végtelenített hevederen elhelyezkedő kanalak biztosítják, melyek anyaga lehet fém vagy műanyag. A serleges felvonó lemezből kialakított, csavarozott szerkezetű, melynek korrózióállósága festéssel van biztosítva. Kellő merevséget a szerkezet dobozszerű szerkezete és az idomacél merevítők adják.


 • Szállító csiga:

image005


A csiga speciális kialakításánál fogva porszerű vagy aprószemcsés anyagok tároló tartályokból való kitárolására szolgál. A forgó csiga a szállított anyagot a csigavályú kiömlő garatjába szállítja. A szállítási teljesítmény a csigák átmérője és a kiválasztott névleges hajtómű fordulatszámának függvényében tág határok között választható. Az alkalmazott technológia követelményeinek megfelelően a csigák szénacélból, ill. korrózióálló acélból készülnek. A csiga megfelelő hosszúságú beömlő nyílással, peremes csavaros kötéssel csatlakozik a felette elhelyezkedő anyagtároló tartályokhoz. A beömlő nyílás után a káros túltöltés megakadályozására torló lemez kerülhet felszerelésre, amely meghatározza a kilépő és szállított anyagmennyiséget. A beömlő nyílás után következik a csiga „szállító“ szakasza, amely 0,5…..5 m között tetszőleges hosszúságú lehet. A csiga átmérője 80 … 400 mm között változhat a megkívánt szállítási  igény szerint.


 • Szállító szalag:

A gumihevederes szállítószalag zsákos vagy kisebb kiszerelésű anyagok horizontális szállítására szolgál. Az anyagok továbbítását a vázszerkezetre rögzített görgőkön futó gumiheveder végzi. A szállítási teljesítményhez és szállítási igényhez igazítva különböző szélességű és hosszúságú szállítószalagok készülhetnek.

[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Adagolók” style=”fancy”]

Adagolók:

 • Mikrokomponens adagoló:

A keverőgépbe vagy az azt megelőző összemérő mérlegbe a kisebb mennyiségű komponensek saját tároló silókból való adagolását végzi. Az adagoló kialakítása magába foglalja a tároló silókat, silók alatti adagoló csigákat, után hullást akadályozó záró szerkezettel vagy a nélkül, igény szerinti méréstartományú mérleget, tartó szerkezetet.

image006


 • Adagoló csiga:


A csiga speciális kialakításánál fogva porszerű vagy aprószemcsés anyagok tároló tartályokból való kiadagolására szolgál. A forgó csiga a szállított anyagot a csigavályú kiömlő garatján keresztül az összemérő mérlegbe szállítja. A szállítási teljesítmény a csigák átmérője és a kiválasztott névleges hajtómű fordulatszámának függvényében tág határok között választható. Az alkalmazott technológia követelményeinek megfelelően a csigák szénacélból, ill. korrózióálló acélból készülnek. A csiga megfelelő hosszúságú beömlő nyílással, peremes csavaros kötéssel csatlakozik a felette elhelyezkedő anyagtároló tartályokhoz. A beömlő nyílás után a káros túltöltés megakadályozására torló lemez kerülhet felszerelésre, amely meghatározza a kilépő és szállított anyagmennyiséget. A beömlő nyílás után következik a csiga „szállító“ szakasza, amely 0,5…..5 m között tetszőleges hosszúságú lehet. A csiga átmérője 80 … 400 mm között változhat a megkívánt adagolási igény szerint.

image013


 • Adagoló mérleg:

Az adagoló mérleg porszerű vagy aprószemcsés anyagok keverő előtti összemérését végzi vagy szemes termények keverő előtti darálandó mennyiségét méri / adagolja ki.


 • Kimérő mérleg:

A kimérő mérleg a kiszerelésre szánt adagok mennyiségének kimérésére szolgál.

[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Rosták” style=”fancy”]
 • Körrosta:


Szemes termény és granulátum osztályozására szolgál. A rostára fentről középre adagolt alapanyagot, a rostalemez forgó mozgásából adódó centrifugális erő a nagyobb méretű rostán fent maradt anyagot a körben futó gyűjtő csatornába és a paláston lévő kiömlő nyílásba továbbítja, míg a rostán áteső anyag a rosta alatti kiömlésen távozik a gépből.

image015


 • Dobrosta:


Szemes termény és granulátum osztályozására szolgál. A lejtéssel beállított forgó dobba vezetett anyag apróbb méretű frakciója a rostán átesve távozik a gépből, míg a nagyobb méretű frakció a dob végében távozik.

image017

[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Bevonatolás” style=”fancy”]
 • Bevonatoló dob:


A bevonatoló dobba csigával adagolt mérlegelt száraz alapanyag, a lejtéssel beállított forgó dobban keveredik a dobba porlasztással juttatott folyadékkal, mely lehet olaj, enzim vagy aroma és a bevonatolás után a dob végén távozik a következő szállító berendezésbe.

image020


 •  Folyadék adagoló:


A folyadék adagoló a szabályozott mennyiségű folyékony halmazállapotú komponens olaj, enzim vagy aroma bevonatoló dobba juttatását és ott a száraz anyagra porlasztását végzi.

image021

[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Kiegészítő berendezések” style=”fancy”]
 • Forgócellás adagoló:

A forgócellás adagoló, a ciklon által az elszívott poros levegőből leválasztott ömlesztett száraz anyag kiadagolására szolgál és egyúttal ebből az irányból lezárja a ventilátor által elszívott levegő útját.


 • Fluid adagoló:

A fluid adagoló a pneumatikus anyagszállításhoz szükséges száraz anyag mennyiségének adagolását végzi a fluid szállító rendszerbe, szakaszonként dugószerűen adagolja a szállítani kívánt anyagot.


 • Pneumatikus kétfelé váltó:

image023


A pneumatikus kétfelé váltó, speciális kialakításánál fogva porszerű vagy aprószemcsés, illetve szemes anyagok surrantási útvonalának irányait határozza meg. Kialakításából adódóan áthullás és kereszt szennyeződés elhanyagolható mennyiségű. Sűrített levegős hálózatra kötve, pneumatikus segédenergia által működik. Általában ott használható, ahol a gravitációs úton szállított anyagok fizikai tulajdonságai (feltapadás, boltozódás, stb.) ezt lehetővé teszik.


 •  Pneumatikus tolózár:

image025


A pneumatikus működtetésű tolózár, speciális kialakításánál fogva porszerű vagy aprószemcsés illetve szemes anyagok tárolásánál, szállításánál alkalmazható záró elem. Kialakításából adódóan az áthullás elhanyagolható mennyiségű. Pneumatikus hálózatra kötve – pneumatikus munkahenger által működik. Általában ott használható, ahol a gravitációs úton szállított anyagok fizikai tulajdonságai (feltapadás, boltozódás, stb.) ezt lehetővé teszik. Extra méretű csatlakozó nyílások esetén, akár két munkahengeres működtetéssel is készülhet.


 • Motoros tolózár:

A motoros működtetésű tolózár, speciális kialakításánál fogva porszerű vagy aprószemcsés illetve szemes anyagok tárolásánál, szállításánál alkalmazható záró elem. Kialakításából adódóan az áthullás elhanyagolható mennyiségű. Elektromos hálózatra kötve – hajtóműves motor által működik. Általában ott használható, ahol a gravitációs úton szállított anyagok fizikai tulajdonságai (feltapadás, boltozódás, stb.) ezt lehetővé teszik.


 • Mágnes:

image027


A mágnes, speciális kialakításánál fogva porszerű vagy aprószemcsés illetve szemes anyagok tárolásánál, szállításánál alkalmazható vaskiválasztó elem. Kialakításából adódóan a rajta átfolyó anyagmennyiségnek mindkét oldalában elhelyezkedő mágnesezhető anyagokat kiválasztja. Általában ott használható, ahol a gravitációs úton szállított anyagok fizikai tulajdonságai (feltapadás, boltozódás, stb.) ezt lehetővé teszik.

[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Tartályok, silók” style=”fancy”]

Tartályok, silók:

 

 • Tároló tartály, tároló siló:

 

Nagyobb térfogatú tároló tartályok vagy tartály csoportok, síkpaneles elemekből összeépíthetőek, a kitárolást szolgáló kúpos fenekek a szükséges méretre és alakra igazítottak. Kisebb térfogatú tartályok a kitárolást szolgáló kúpos fenékkel egyben vagy csavarozható peremekkel szerelhetően kerül kialakításra.

 

image029

 


 

 •  Előtartály, utótartály:

 


A keverőkhöz, darálókhoz egyéb berendezésekhez szükséges elő- illetve utótartályok egyedileg a berendezés csatlakozó méretéhez és geometriájához, valamint a beépítési szabad hely adta lehetőségekhez illeszkedve kerülnek kialakításra.

 

image031

[/su_spoiler] [su_spoiler title=”Egyéb termékeink” style=”fancy”]
 • Garatok:

 

Ömlesztett termények ürítésének fogadását és szállító berendezésre juttatását, igény szerint akár portalanító berendezéssel ellátott, egyedileg az igényekhez legjobban igazított anyaggyűjtő, terelő, továbbító szerkezet.

 

image033

 


 

 • Leválasztó ciklonok:

 

Ventilátorral elszívott poros levegő szilárd anyag tartalmának leválasztására és a zárt rendszerbe visszajuttatására alkalmas. Porleválasztó szűrővel kombinálva, levegővel szállított (fluidizált) szilárd részecskék leválasztására használatos. Az egyedi igényekhez és lehetőségekhez igazítva különböző kialakításúak lehetnek.

 

image035

[/su_spoiler]